top of page
  • Foto van schrijverMichael Spoor Fotografie

Interactive Monkey kiest voor Michael Spoor fotografie

Je wil graag dat bezoekers van je website blijven hangen en even rondkijken. Je hebt maar één kans op een goede eerste indruk en je wil natuurlijk dat je goed overkomt bij jouw doelgroep. Om hier voor te zorgen is het belangrijk dat je aansprekend en persoonlijk beeldmateriaal gebruikt. Interactive Monkey was al een tijdje aan het zoeken naar het juiste beeldmateriaal voor op hun website en social media kanalen. Ze hebben een tijdje met stockfoto's en illustraties gewerkt. Tot ze met Michael Spoor in aanraking kwamen. Zij sloegen een andere weg in en kozen voor persoonlijke foto’s waarmee hun (potentiële) klanten direct een goed beeld van hun bedrijf krijgen. Samen met Michael zijn ze gaan kijken naar de mogelijkheden en wat het beste bij hun bedrijf past.Waarom Michael Spoor fotografie


“Wij hebben voor Michael Spoor Fotografie gekozen omdat we Michael kennen als een enthousiaste fotograaf met ruime ervaring met betrekking tot het maken van portret-, groeps- en bedrijfsfoto's. De foto’s van zijn portfolio zien er heel mooi uit en sluiten goed aan bij onze wensen en het beeld wat wij als Interactive Monkey willen uitstralen”, aldus Eric Coppenhagen van Interactive Monkey.


Het verloop van de dag


Zorg dat je voor een fotoshoot altijd minimaal één hele dag uittrekt. Afhankelijk van het aantal medewerkers en de aanvullende wensen. Er moet regelmatig materiaal verplaatst worden, omdat er in verschillende ruimtes foto’s gemaakt zullen worden.


Michael startte met maken van gezamenlijke foto’s op verschillende plekken. Sfeerfoto’s waarop gewerkt wordt, om zo een helder beeld van de werkplek en dynamiek te creëren. Interactive Monkey heeft ervoor gekozen om diverse ‘kantoor posities’ aan te nemen. Zo zijn er foto’s gemaakt van iemand die een presentatie geeft, iemand die achter een laptop aan het werk is, een team meeting en een uitleg achter de computer.


Tijdens deze sessie werden er meerdere poses aangenomen en gaf Michael ook richtlijnen wat betreft houding. Vaak is er tijdens deze sessie ook een omkleed-moment, zodat het minder opvalt dat de foto’s op dezelfde dag gemaakt zijn. Ook schermen zijn geen enkel probleem. Door speciale Photoshop technieken is Michael in staat om op het scherm de gewenste beelden te presenteren. Hier hoef je dus op het moment zelf geen rekening mee te houden.


Vervolgens zijn we naar een andere ruimtes verplaatst om een nog beter beeld van Interactive Monkey te geven. In deze ruimtes werden opnieuw alle attributen geïnstalleerd en is er eventueel weer ruimte voor een omkleed-moment. Hier werden nog een aantal sfeer- en actiefoto's gemaakt die passend zijn voor de verschillende onderdelen op de website van Interactive Monkey.


Tot slot wilde Interactive Monkey individuele portretfoto’s en een aantal groepsfoto’s. Tijdens deze fase is Michael duidelijk in wat voor elk persoon de beste hoek is en hoe hij deze zo spontaan mogelijk in beeld kan krijgen. De medewerkers krijgen de portretfoto’s te zien en kunnen zelf bepalen of ze hier tevreden mee zijn of niet. De medewerkers van Interactive Monkey moeten zich natuurlijk ook prettig voelen met de manier waarop ze op de website komen te staan.


Na de fotoshoot heeft Michael een selectie van de beste foto’s gemaakt. Deze selectie is onbewerkt naar Interactive Monkey gestuurd, zodat zij hier zelf een definitieve selectie van hebben kunnen maken welke daarna door Michael bewerkt zijn. De bewerking heeft betrekking tot het licht, contrast, photoshop en andere onzuiverheden in de foto’s.


Resultaat


Interactive Monkey is enthousiast over het resultaat. “We staan allemaal ontspannen en toch zakelijk op de gemaakte foto’s. Dit hadden we nooit zo mooi en professioneel gekregen zonder de hulp van Michael”, aldus Eric Coppenhagen van Interactive Monkey. Ze hebben de foto’s direct op hun site toegepast. Hier hebben ze ook al meerdere positieve reacties op gehad van klanten.


Zelf ook professionele foto’s?


Professionele, kwalitatieve en persoonlijke foto’s die klaar zijn om gebruikt te worden op jouw website of social media kanalen. Persoonlijke foto’s zijn belangrijk om een goede eerste indruk te maken bij jouw (potentiële) klanten. Eigen beeldmateriaal straalt namelijk betrouwbaarheid en professionaliteit uit. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Stuur dan een e-mail naar: info@michaelspoorfotografie.nl.38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page